Ահա, թե ինչու պետք է խուսափել կանաչ երանգ ունեցող կարտոֆիլ ուտելուց


Ահա, թե ինչու պետք է խուսափել կանաչ երանգ ունեցող կարտոֆիլ ուտելուց
Հունվար 19 21:31 2020

Բոլորը գիտեն, որ սննդի ժամկետայնությունը հուշում է, թե որքան ժամանակ կարելի է այն օգտագործել։ Չնայած սրան, մարդիկ երբեմն օգտագործում են ժամկետանց սնունդ, այդ թվում համեմունքներ, որոնք կարող են վնաս հասցնել առողջությանը։

 

Թյուր կարծիք է, որ կարտոֆիլը չունի ժամկետայնություն։ Սակայն վատ կարտոֆիլը կարող է թունավոր նյութեր արտադրել։ Եթե նկատում եք, որ կարտոֆիլը սկսել է կանաչել, ապա անմիջապես դեն նետեք այն, քանի որ այս կարտոֆիլները կարող են ազդել նյարդային համակարգի վրա։
Մարդկանց մեծամասությունը կարծում է, որ հնացած կարտոֆիլը ոչ մի վնաս չի կարող տալ և, հեռացնելով ծաղկած ու փչացած հատվածները, օգտագործում են այն սննդի մեջ։ Սակայն այս կարտոֆիլը ոչ միայն կարող է առաջացնել ստամոքսի խանգարոումներ, այլ նաև հիմք ստեղծել հետագայում լուրջ հիվանդությունների համար, այդ թվում նաև քաղցկեղի։