Խնձորն ավելի լավ է ուտել կեղևով. Հետաքրքիր փաստեր խնձորի մասին


Խնձորն ավելի լավ է ուտել կեղևով. Հետաքրքիր փաստեր խնձորի մասին
Ապրիլ 25 23:04 2017

Տարվա բոլոր եղանակներին մեր սննդակարգից անպակաս է խնձորը: Մի քանի հետաքրքիր փաստեր դրա մասին:
Խնձորն ավելի լավ է ուտել կեղևով, ամենաօգտակար բաղադրիչները գտնվում են անմիջապես կեղևի տակ:
Աշխարհի ամենաերկարակյաց խնձորենին գտնվում է Ամերիկայում: Պյոտր Ստյուվեսանթ անունով մեկը Մանհեթենի իր տան այգում 1647 թ. տնկել է մի խնձորենի, որը մինչ այժմ պտուղներ է ունենում:
Խնձորի կորիզները պարունակում են օրգանիզմի համար վտանգավոր թույներ, ուստի ուտել այն կորիզներով խորհուրդ չի տրվում:
Ամբողջ աշխարհում աճեցվում է խնձորի 7500 տեսակ:
Խնձորները ջրում չեն խորտակվում, քանի որ նրանց կառուցվածքում 20-25%-ն օդ է:
Մեկ միջին խնձորը պարունակում է 70-100 կկալ:
2005թ. ճապոնացի Չիսատո Իվասակին Հիրոսակիում գտնվող իր այգում աճեցրել է 1.849 կգ քաշ ունեցող հսկա խնձոր: Իսկ ահա Մեծ Բրիտանիայում ամեն տարվա հոկտեմբերի 21-ը նշվում է որպես խնձորի օր: